Minerit și EnergieStirile Zilei

Mitrescu: Tehnologie din anii 70, personal îmbătrânit, echipamente vechi

Povara certificatelor de carbon a făcut, în ultimii ani, ca la Complexul Energtic Oltenia să nu mai fie bani pentru asigurarea unor condiții decente de muncă, spune liderul sindical Constantin Mitrescu.

Sindicatul pe care-l conduce, Energia Rovinari, a făcut o solicitare către administrația companiei și Casa de Pensii, în timpul protestelor pentru reducerea vârstei de pensionare, să comunice numărul angajaților care mor anual din cauza bolilor profesionale sau a accidentelor de muncă. Așa s-a aflat că ar fi o medie de 42 de mineri și energeticieni pe an, numai din județul Gorj, spune Mitrescu.

Conform liderului sindical de la Rovinari, la termocentrală sunt locuri de muncă la fel de grele ca la subteran. Se lucrează cu tehnologia anilor 70, oamenii înghit praf de cărbune. În plus, media de vârstă a personalului este de peste 50 de ani, spune Constantin Mitrescu.

Mitrescu afirmă că povara certificatelor de carbon a făcut imposibilă asigurarea unor condiții decente de muncă în cadrul Complexului Energetic Oltenia, în ultimii ani.

”Dacă voiau să închidă, trebuiau să subvenționeze, dar nu iei banii și lași să funcționeze, încă 7-10 ani, fără fonduri, ca să nu poată asigura condiții de muncă și salarii” declară președintele Sindicatului Energia Rovinari.

Comment here