Minerit și EnergieStirile Zilei

Mitrescu: Susținem legea de reducere a vârstei de pensionare din 6 ianuarie

Nu numai liderii FNME au plecat la ședință la mare ci și Nicu Bunoaica, deși îi criticase pentru acest lucru, constată  Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari.

Mitrescu  a făcut front comun cu Bunoaica, în ultimele luni, pentru legea de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie. Totuși, spune că sindicatul său, Energia Rovinari, este cel care, încă din 6 ianuarie, a militat pentru acest proiect de lege. Protestele de la Târgu-Jiu au început pe 8 februarie.   

Nicu Bunoaica a făcut declarații repetate împotriva liderilor marilor sindicate din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pe care i-a numit ”jandarmii administrației”. În plus, a avansat ideea realizării unui sindicat unic în cadrul comapniei. Constantin Mitrescu spune că nimic nu-l împiedică pe liderul Sidnicatului Solidaritatea 2013 să-și pună planul în aplicare.

Mitrescu observă, însă, că și Bunoaica e acum la mare, la o ședință a Federației Energetica, deși, anterior, îi criticase pe cei din conducerea Federației Mine Energie pentru prezența pe litoral.

Comment here