Minerit și EnergieStirile Zilei

Mitrescu: Șeful Casei de Pensii a spus că trebuie OUG. Nu s-a rezolvat nimic!

Liderii celor 4 federații sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia iau în calcul organizarea de proteste la București.

Sindicaliștii s-au întâlnit, marți, pentru a decide ce vor face în continuare, în contextul propunerii avansate de ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, duminică, la Prefectura Gorj, ca angajații care au avut grupa a doua până în 2001, să fie trecuți la condiții speciale, ceea ce ar însemna ieșirea anticipată la pensie.    

Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari, spune că un coleg a discutat cu președintele Casei Naționale de Pensii care a spus că, fără ordonanță de urgență, nu se poate asimila la condiții speciale de muncă perioada de dinainte de 2001.

Constantin Mitrescu acuză că este o bătaie de joc ceea ce s-a întâmplat cu legea de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie.

Liderii celor 4 federații din Complexului Energetic Oltenia intenționează să organizeze proteste, în fața Guvernului și a Palatului Cotroceni, cu 100 de oameni. Constantin Mitrescu spune că urmează să fie luată o decizie comună în acest sens.

Comment here