Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Mitrescu: Minerii de la carierele închise vor fi RELOCAȚI

Constantin Mitrescu dă asigurări că, în 2020, nu vor avea loc concedieri colective la Complexul Energetic Oltenia deși, conform unei hotărâri AGA din 2016, anul acesta, ar trebui să plece acasă 200 de oameni.

Președintele Sindicatului Energia Rovinari declară că, în 2020, vor fi doar plecări pe cale naturală din companie, adică prin pensionare. Mitrescu spune că, la întâlnirea de săptămâna trecută, cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, sindicaliștii au primit asigurări că nici în următorii 4 ani nu vor fi făcute concedieri colective.

În ceea ce privește închidere de capacități, în cadrul CE Oltenia, Constantin Mitrescu spune că procesul se va face concomitent cu trecerea unor grupuri pe gaze la Craiova, Ișalnița și Turceni. În următorii 4-5 ani vor fi cariere care își vor epuiza zăcământul de cărbune și vor fi închise, dar minerii nu vor fi concediați ci distribuiți la alte locuri de muncă. 

Fondul de salarii la Complexului Energetic Oltenia a fost dublat, în urma discuțiilor de săptămâna trecută, de la Ministerul Economiei, de la 22 de milioane la 44 de milioane de lei, ceea ce înseamnă bani mai mulți pentru salariați. Mitrescu este mulțumit de cele obținute la întâlnirea cu Virgil Popescu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here