Minerit și EnergieStirile Zilei

Mitrescu, la discuții cu Virgil Popescu. Când ajunge ministrul Energiei în Gorj

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, va ajunge în Gorj  în circa două săptămâni, susține președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu.

Acesta a participat, marți, la București, la discuții cu ministrul, alături de  alți lideri sindicali din Federația Energetica și Blocul Național Sindical. Mitrescu spune că a pus problema planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia iar Virgil Popescu a dat asigurări că nu vor mai fi făcute cele 2000 de concedieri colective, prevăzute pentru anul viitor.

Mitrescu a pus problema gazului care ar trebui să asigure tranziția energetică de la cărbune la energia verde. Numai că, războiul a transformat gazele naturale într-o resursă prețioasă, insuficientă și scumpă.  

În ceea ce privește Legea nr.197/2021, de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie, Constantin Mitrescu i-a cerut lui Virgil Popescu să discute cu colegul său din guvern, ministrul Muncii, Marius Budăi, dar și la Ministerul Justiției, ținând cont că instanțele dau soluții diferite.

Virgil Popescu le-ar fi transmis sindicaliștilor că, în circa două săptămâni, va ajunge în Gorj.

Comment here