Minerit și EnergieStirile Zilei

Mitrescu: Hidroelectrica are profit mare pentru că ne îngroapă pe noi

”Hidroelectrica are profit mare pentru că ne îngroapă pe noi” spune liderul sindical Constantin Mitrescu, în contextul în care Complexul Energetic Oltenia a intrat prost în piață la început de 2021.

“Astea sunt condițiile, au prioritate energiile verzi, cărbunele e scos din piață. Asta e legea, se caută să se producă energie cu cât mai puține emisii de CO2” declară președintele Sindicatului Energia Rovinari.

Mitrescu spune că România este singura țară din Europa fără mix energetic, cu toate că partidele politice au mințit că-l vor face.

Constantin Mitrescu este convins că sistemul energetic național nu poate funcționa fără cele aproximativ 2000 de Megawați pe care le poate produce Complexul Energetic Oltenia, o companie îngropată  de povara certificatelor de carbon, spre deosebire de Hidroelectrica, societate ce face profituri uriașe pentru că nu e obligată la plata taxelor de poluare.

Liderul sindical de la Termocentrala Rovinari este convins că România nu poate rezista, în acest moment, fără cei 1500 de Megawați pe cărbune. Mitrescu face referire și la pana majoră de curent electric care s-a produs la finalul săptămânii trecute, în nord-vestul țării, și care a afectat mai multe județe.

Comment here