Minerit și EnergieStirile Zilei

Mitrescu: FNME nu cedează la presiuni și șantaj

”FNME  nu cedează la presiuni sau șantaj, cu noi se negociază, suntem parteneri” spune liderul sindical Constantin Mitrescu, după ce, joi, cele patru federații sindicale din Complexul Energetic Oltenia și administrația au semna actul adițional la contractul colectiv de muncă.

Federația Națională Mine Energie, singura care nu semnase varianta propusă inițial de administrație, a avut câștig de cauză și a reușit scoaterea din actul adițional a unui articol considerat abuziv. Este vorba despre un  articol care schimba definiția locului de muncă, în sensul în care acesta să nu mai fie legat de o carieră minieră ca acum, ci de bazinul minier. Potrivit FNME, asta ar fi lăsat posibilitatea unor abuzuri din partea șefilor, care ar fi putut să îi mute pe mineri de la o carieră minieră la alta, după bunul lor plac.

Actul adițional prevede un plus de câteva zeci de lei la salariu de la 1 septembrie, iar personalul TESA care lucrează în producție și nu a beneficiat de majorare anul trecut, circa 1800 de angajați, va beneficia acum de 300 de lei.

Constantin Mitrescu, vicepreședinte FNME

Salariații CE Oltenia urmează să primească și câte 70 de lei, dintr-un fond de avansare, promovare și echilibrare pe locurile de muncă. Mitrescu spune că este vorba despre sume de bani ce vor ajunge la șefii de secție care le vor  distribui.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here