Minerit și EnergieRovinariStirile Zilei

Mitrescu: 7 din 9 grupuri se închid până la finele lui 2025. Conservarea presupune investiție imensă

7 din cele 9 grupuri energetice pe lignit ale Complexului Energetic Oltenia se vor închide până în 2025, spune liderul sindical Constantin Mitrescu, analizând ultimele acte normative date de guvernanți.

Rezerva tehnică a fost fluturată doar o lună de zile. O ordonanță de urgență, dată săptămâna trecută, prevede intrarea în conservare.   

Conservarea grupurilor pe cărbune ar presupune costuri uriașe, mai spune președintele Sindicatului Energia Rovinari. Prin urmare, crede că vor fi oprite și atât, ceea ce va însemna că, în câteva luni, vor fi ciuruite de rugină.

”La Mintia, este un an și câteva luni de când s-a oprit și nu mai este nicio șansă să se mai poată porni” afirmă Constantin Mitrescu.

Dacă guvernul ar fi păstrat rezerva tehnică la Complexul Energetic Oltenia, ar fi rămas același număr de personal pentru deservirea grupurilor pe cărbune. De la 1 ianuarie, două vor intra în conservare iar Constantin Mitrescu afirmă că numărul de locuri de muncă se va diminua cu 3-400.

Deputatul liberal Gheorghe Pecingină declara, vinerea trecută, c-ar trebui făcut front comun pentru păstrarea grupurilor pe lignit.

”N-a putut preveni, așa că vine și spune să facem front comun, parcă e  sindicalist!” comentează Mitrescu.

Liderul sindical nu crede nici în promisiunea liderului PSD Gorj, Mihai Weber, că ordonanța care bagă grupurile în conservare va fi modificată prin amendamente.

Comment here