Minerit și EnergieStirile Zilei

Miruță: Vreme de 30 de ani au dus de nas mineritul și energia

Deputatul Radu Miruță susține că legea de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie este ținută blocată de ambițiile politice ale PNL și PSD privind paternitatea actului normativ.

Miruță consideră că ar fi bine ca însuși premierul Nicolae Ciucă să vină să discute cu angajații Complexului Energetic Oltenia, pentru a detensiona situația.   

”Dacă vor să croșeteze că au vreun aport la această lege, să inventeze acea ordonanță de urgență! Cu cât se întâmplă mai târziu, cu atât penibilul este mai mare” a comentat parlamentarul USR Gorj, joi, într-o conferință de presă.

Miruță acuză că, vreme de 30 de ani, liderii politici n-au făcut nimic decât să ducă de nas zona minieră și energetică din județ.  

O nouă întâlnire parlamentari- sindicate pe tema reducerii vârstei de pensionare în minerit și energie are loc, mâine, la Prefectura Gorj. Jurnalistul Claudiu Matei nu-i vede rostul, în contextul în care politicienii din județ, atât cei de  la PSD cât și cei de la PNL,  au dat asigurări că problema se va rezolva.

Matei crede că, în cele din urmă, legea de reducere la 52 de ani a vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor va fi aplicată.

Comment here