Stirile ZileiTârgu-Jiu

Miruță vrea spital din banii plătiți pe certificatele de CO2. Ce spun Weber și Pecingină

Deputatul Radu Miruță a depus, la parlament, un proiect de lege referitor la construirea unui nou spital în județ.  

Liderul USR Gorj cere ca 15% din sumele plătite pe certificatele de carbon să revină în județele poluatoare. Dacă legea ar fi votată, Gorjul ar primi 22 de milioane de euro, bani cu care ar putea fi construit un spital de la zero, a declarat Miruță, într-o conferință de presă.

Radu Miruță a făcut un apel către șefii PSD și PNL ai Consiliului Județean Gorj și Primăriei Târgu-Jiu să-și convingă parlamentarii să voteze proiectul său de lege privind construirea unui spital de la zero.

Liderul USR Gorj a mai afirmat că banii care s-ar putea întoarce în județ, ca urmare a plății certificatelor de carbon, cele 22 de milioane de euro, reprezintă o treime din întregul buget al Consiliului Județean.

Proiectul de lege depus de Radu Miruță are deja semnăturile a circa 30 de parlamentari, iar deputatul spune că are de gând să facă lobby și-n județele beneficiare.

Deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, spune că USR a avut ocazia să prevadă construirea unui spital în Gorj, cât a fost la guvernare.  

Deputatul Gheorghe Pecingină, vicepreședinte PNL Gorj, spune că va susține orice proiect legislativ pentru județ.

Comment here