NovaciStirile Zilei

Miruță: Se încearcă numirea unui GUVERNATOR la Rânca

Radu Miruță face demersuri pentru numirea unui guvernator care să administreze unitar zona Rânca, împărțită acum între primăriile din Novaci și Baia de Fier care se și judecă pe hotar.

Autoritățile par neputincioase să rezolve problemele de la Rânca. Turiștii au așteptat, de sărbători, cu orele pentru a ajunge pe pârtie sau la cazare. Se propun tot felul de soluții, la fel ca iarna trecută, dar nu se face mai nimic. Deputatul USR-PLUS, Radu Miruță, spune că a discutat cu obșțea din zonă care s-a arătat dispusă să cedeze teren pentru amenajarea unei noi parcări.  

Radu Miruță analizează și chestiunea desemnării unui guvernator pentru Rânca, în condițiile în care numirea zonei drept stațiune de sine stătătoare s-ar putea face doar prin referendum organizat la Baia de Fier și Novaci, referendum care, cel mai probabil, n-ar trece.  

Deputatul PSD Claudiu Manta a fost una dintre miile de persoane blocate în trafic la urcarea în Rânca, de sărbători. Parlamentarul spune că lucrurile sunt complicate aici, dar că poate ajuta din punct de vedere juridic.

Nicolae Ivăniși, coordonator ADN Gorj, crede că problemele la Rânca sunt generate de emiterea fără cap a autorizațiilor de construcții pentru cabane și hoteluri, autoritățile locale neluând deloc în calcul problema infrastructurii.

Jurnalistul Claudiu Matei consideră că singurii care pot face ceva pentru a organiza mai bine lucrurile la Rânca sunt cei doi primari care au în administrare zona, Dumitru Leuștean de la Novaci și Dumitru Turbăceanu, de la Baia de Fier.

Comment here