Minerit și EnergieStirile Zilei

Miruță: Nu mai sunt necesare discuții. Au o lege și aia-i doare, de fapt

”O minciună cât să-i mai țină o lună” asta a fost pentru Radu Miruță  promisiunea făcută de parlamentarii puterii, vineri, la Prefectura Gorj, în privința reducerii vârstei de pensionare în minerit și energie.

PSD a anunțat că nu va fi emisă ordonanță de urgență pentru deblocarea Legii nr. 197/2021 și că trebuie așteptat să-și urmeze cursul inițiativa legislativă pe care deputații Mihai Weber și Adrian Solomon au depus-o acum câteva luni. Liderul USR Gorj consideră că nu mai au rost întâlnirile câtă vreme există o lege de reducere la 52 de ani a vârstei de pensionare.   

În minuta semnată de liderii sindicali din minerit și energie și parlamentarii de Gorj, după ședința de vineri de la prefectură, se menționează că ”tehnica legislativă nu permite emiterea unei ordonanțe de urgență de guvern atâta timp cât există pe circuitul de avizare/dezbatere din Parlamentul României o propunere legislativă pentru completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice”. Miruță declară, însă, că poate fi dată ordonanță, pentru că inițiativa PSD nu a ajuns la Camera Deputaților.

Radu Miruță mai afirmă că inițiativa despre care PSD vorbește pentru reducerea vârstei de pensionare nu se referă la angajații Complexului Energetic Oltenia, pentru că aceștia n-au avut grupa I de muncă înainte de aprilie 2001.

Comment here