Minerit și EnergieStirile Zilei

Reducerea vârstei de pensionare. Miruță: Legea va intra în vigoare la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial

Legea de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie va intra în vigoare la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, spune deputatul USR-PLUS Radu Miruță, care respinge toate declarațiile că actul normativ n-ar fi aplicabil.

Miruță nu vede de ce legea n-ar fi promulgată de președintele Klaus Iohannis, în condițiile în care a fost votată de aproape toată lumea, în Camera Deputaților.

Cei din administrația CE Oltenia au declarat, în ultimele zile, că intrarea în vigoare a legii de reducere a vârstei de pensionare va însemna o redimensionare a personalului și o închidere de capacități. În replică, Radu Miruță spune că administrația a făcut deja un plan de restructurare, care înseamnă dispariția a 4500 de locuri de muncă până în 2025, în vreme ce pensionarea nu înseamnă dispariția ci doar vacantarea unor locuri de muncă

Miruță declară că planul de restructurare făcut de conducerea Complexului Energetic Oltenia este consecința unei proaste administrări a companiei, în ultimii 30 de ani.

Comment here