Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Miruță: Închiderea capacităților pe cărbune, sinucidere pentru Gorj. Sunt asasini!

Deputatul USR Radu Miruţă a invitat, din nou, PSD să-i susțină proiectul de lege care prevede să nu fie închise capacităţi pe cărbune la Complexul Energetic Oltenia, până nu se pune altceva în loc.

Liderul social-democraților gorjeni, Mihai Weber, a cerut, în nenumărate rânduri, conducerii liberale a Ministerului Energiei să renegocieze planul de restructurare a companiei şi afirmat că, în programul de guvernare al viitorului premier Marcel Ciolacu, ar fi fost trecut să nu fie închise capacităţi pe cărbune, până nu se finalizează investiţiile în parcuri fotovoltaice şi grupuri pe gaze.

“E diferență foarte mare între vorbe și fapte. Dacă se vrea blocarea închiderilor capacităților, PSD să voteze proiectul pe care l-am depus!” cere Radu Miruță.

Grupul 7, de 330 MW, al termocentralei pe cărbune de la Turceni, va fi oprit definitiv în dimineața zilei de 1 iunie, potrivit datelor Transelectrica. Timp de doi ani și jumătate va sta în conservare.

“Este o sinucidere pentru județul Gorj. Cei care au votat și care au fost de acord cu așa ceva sunt asasini” declară deputatul Radu Miruță.

Comment here