Minerit și EnergieStirile Zilei

Miruță: Grupurile închise joi au produs, în 2022, de două ori mai ieftin decât a importat România

De la 1 iunie, România a scos din sistemul energetic național 660MW/h pe cărbune, produși de grupurile energetice 3 Rovinari și 7 Turceni.

”Este zi tristă pentru județul Gorj! S-a ajuns aici în urma unei serii de decizii împotriva interesului acestei zone și a interesului României” a declarat deputatul Radu Miruță, președintele USR Gorj, într-o transmisiune live pe pagina de socializare.  

Închiderea grupurilor este prevăzută în planul de restructurare și se va produce accelerat în următorii 2 ani și jumătate. Din 2026, România va mai avea doar grupuri pe cărbune în rezervă de capacitate.

Radu Miruță a afirmat că cele două grupuri energetice pe cărbune, scoase din funcțiune acum, au produs anul trecut energie de două ori mai ieftină decât a importat România.

Liderul USR Gorj a mai spus că România nu era obligată să renunțe atât de repede la cele două grupuri pe cărbune de la Turceni și Rovinari, dar și că actualului ministru al Energiei, Virgil Popescu, ar trebui să-i fie rușine să mai calce în Gorj.

Comment here