Minerit și EnergieStirile Zilei

Miruță: Ei scot oamenii din condițiile speciale. O să protestez vehement!

Deputatul USR Radu Miruță anunță că va protesta vehement dacă guvernanții vor scoate condițiile speciale de muncă de la Complexul Energetic Oltenia.

O astfel de prevedere ar exista în proiectul de ordonanță de urgență realizat de grupul de lucru constituit de senatorul Ion Iordache.

Miruță a afirmat, la Interviurile Infinit FM, că i-a parvenit o variantă de lucru a ordonanței care i s-a părut scrisă ”malefic”. Rămâne pensionarea la 52 de ani, dar la 30 de ani de contributivitate.   

Radu Miruță crede că ar fi mare revoltă în rândul angajaților Complexului Energetic Oltenia, dacă n-ar mai beneficia de condițiile speciale.  

Senatorul Ion Iordache neagă c-ar fi scoase condițiile speciale de muncă prin proiectul de ordonanță analizat la grupul de lucru.

”Este vorba despre doar a reglementa foarte clar faptul că cei care îndeplinesc, astăzi, condiția de vechime, să beneficieze de reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare iar condițiile să rămână pentru cei care nu beneficiază” declară parlamentarul.

Comment here