Stirile ZileiTârgu-Jiu

Miruță: Drulă, un suflu nou pe care multă lume din USR îl aștepta

”Cătălin Drulă este un suflu nou pe care multă lume din USR îl aștepta” declară Radu Miruță, președintele Uniunii Salvați România Gorj.

Drulă a devenit, luni, președintele interimar al USR după demisia din funcție a lui Dacian Cioloș. Drulă era vicepreședintele cu cel mai mare număr de voturi la alegerile din partid. A fost ministru al Transporturilor în Cabinetul Florin Cîțu, iar precedenta sa experiență guvernamentală a fost în 2016 – cea de consilier al premierului Dacian Cioloș.

Deputatul Miruță afirmă că demisia lui Cioloș a apărut întrucât conducerea partidului n-a acceptat ca o comisie din afara USR să decidă ce oameni ar trebui puși pe funcții.

Informatician de profesie, Cătălin Drulă a devenit cunoscut în 2015, când a fondat Asociația Pro Infrastructură, un ONG care a monitorizat lucrările de infrastructură rutieră și feroviară. Este la al doilea mandat de deputat, fiind președintele Comisiei de transporturi. Are acțiuni evaluate la peste 2,5 milioane de dolari la o companie de tehnologie care a devenit ”unicorn” și la care a lucrat de la fondare.

Radu Miruță spune că urmează un congres la USR pentru alegerea președintelui.

Comment here