Minerit și EnergieStirile Zilei

Miruță: Doi europarlamentari USR încearcă să obțină derogare pentru hidrocentralele de pe Jiu

Doi europarlamentari USR-PLUS încearcă să obțină derogare de la Uniunea Europeană pentru continuarea lucrărilor la cele două hidrocentrale de pe râul Jiu, susține deputatul Radu Miruță.  

Două organizaţii de mediu au reuşit să oprească definitiv, în 2018, lucrările la cele două hidrocentrale, demonstrând în instanță că se încalcă legea. Asociaţia Bankwatch Romania şi Asociaţia Neuer Weg au cerut anularea autorizaţiilor de construcţie pentru amenajarea hidroenergetică a râului Jiu, începută de Hidroelectrica- cel mai mare producător de electricitate din România, deţinut de statul român- încă din deceniul trecut, şi care era aproape de finalizare.

Radu Miruță, copreședinte USR-PLUS Gorj, consideră c-ar trebui trași la răspundere cei care care au dispus cheltuirea a circa 200 de milioane de euro ilegal.  

”Eu voi milita pentru ca aceia care au făcut lucrul ăsta, să plătească” a declarat Miruță la Interviurile Infinit FM.

Radu Miruță a mai spus că, deși doi europarlamentari ai partidului său încearcă să convingă oficialii europeni să acorde o derogare pentru continuare lucrărilor la hidrocentralele de pe Jiu, chestiunile de mediu sunt unele destul de delicate la Uniunea Europeană.

Comment here