Minerit și EnergieStirile Zilei

Miruță: Dacă aș fi premier, n-aș mai lăsa la latitudinea conducerii CE Oltenia

“E o chestiune destul de gravă. Sper ca guvernul să abordeze problema cu maximă seriozitate” spune deputatul USR-PLUS Radu Miruță, după ce în presă a fost publicat documentul trimis de Comisia Europeană prin care sunt explicate motivele pentru care s-a cerut investigație asupra planului de restructurare întocmit de Complexul Energetic Oltenia.  

Din document reiese că sunt semne de întrebare că CEO poate susține financiar investițiile de trecere a grupurilor termocentralelor pe gaze, ori realizarea pacurilor fotovoltaice până în 2025.

“Dacă aș fi premier, nu aș mai lăsa problema la latitudinea conducerii CEO. E chestiune ce ține de siguranța națională” a comentat Radu Miruță, joi, într-o conferință de presă.

Comisia Europeană a mai transmis că guvernul nu poate sprijini financiar compania energetică de la Târgu-Jiu pentru achiziționarea certificatelor de CO2 fără acordul său. În aceste condiții, Radu Miruță consideră că este nevoie de o intervenție diplomatică a Guvernului României la Comisia Europeană, pentru soluționarea problemei.

Deputatul PSD, Mihai Weber l-a interpelat, zilele trecute, pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe tema planului de restructurare al Complexului Energetic Oltenia. Parlamentarul social-democrat vrea să știe dacă există un plan B în situația în care Comisia Europeană nu va aproba planul companiei energetice de la Târgu-Jiu.

Manuela Novăceanu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj

Comment here