Minerit și EnergieStirile Zilei

Miruță: Casa de Pensii, răspuns în dodii. Poate ar trebui controale la CE Oltenia

Se aplică acum, sau peste 25 de ani legea de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie? Casa de Pensii urmează să decidă.

Deputatul USR-PLUS Radu Miruță este revoltat după ce în presa locală au apărut informații că efectul legii recent adoptate este zero, pentru că de-abia de-acum înainte angajaților CEO li se recunosc condițiile speciale, deci se vor putea pensiona anticipat abia peste 25 de ani.

Miruță acuză încercări de manipulare. Spune că angajații CEO, care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege, vor putea ieși la pensie luna viitoare.

Radu Miruță acuză Casa de Pensii că a venit cu un răspuns în dodii, privind legea de reducere a vârstei de pensionare, lăsând loc la interpretări.

Miruță tună și fulgeră împotriva celor care, în ultimii 30 de ani, ”au fost la încasare când se rupeau hălci din Complexul Energetic Oltenia” și pomenește de posibile controale la compania energetică.

Liderul sindical Nicu Bunoaica, inițiatorul protestelor pentru adoptarea legii de reducere a vârstei de pensionare, acuză directori din cadrul CE Oltenia că  ar fi în spatele diversiunilor că actul normativ nu s-ar aplica.

Bunoaica anunță că el va fi primul care va beneficia de legea de reducere a vârstei de pensionare, luna viitoare.

Comment here