Minerit și EnergieStirile Zilei

Miruță avertizează funcționarii Casei de Pensii. Tomescu amenință cu noi proteste

Deputatul Radu Miruță îi avertizează pe funcționarii Casei de Pensii că vor suporta consecințele, dacă nu vor aplica legea de reducere a vârstei de pensionare. Liderul sindical de la Rovinari, Manu Tomescu, amenință cu noi proteste, începând din septembrie.  

Miruță susține că încă există interes politic să fie blocată legea pentru care au avut loc proteste aproape 6 luni, în acest an, în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu.

”Înțeleg că există încă nemulțumiri, nu s-au obișnuit cu ideea cei care s-au împotrivit acestei legi și trimit notificări caselor de  pensii prin care traduc abuziv legea” afirmă liderul USR-PLUS Gorj.

Miruță spune că legea este clară: angajații din minerit și energie, care au vechime de 25 de ani, pot ieși mai devreme la pensie dar nu vor primi pensii pe condiții speciale ci pe cele normale sau de grupă de muncă, în care au lucrat.

Liderul sindical Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, avertizează că nemulțumirea va fi mare în rândul salariaților Complexului Energetic Oltenia, dacă legea nu va începe să fie aplicată din data de 18 august. Tomescu amenință cu noi proteste.   

Comment here