Minerit și EnergieStirile Zilei

Miruță: Acum câteva luni Iordache îl critica pe Virgil Popescu

Deputatul USR Radu Miruță a acuzat, marți, că liderii PSD și PNL din Gorj joacă teatru în ceea ce privește Complexul Energetic Oltenia.

Social-democrații îl critică pe ministrul liberal al Energiei, Virgil Popescu, dar îi votează în parlament actele normative de închidere a energiei pe cărbune, spune deputatul. În plus, Miruță taxează schimbarea de atitudine a senatorului Ion Iordache, care, înainte să revină în Partidul Național Liberal, îl critica pe Virgil Popescu.

Guvernul a decis să prelungească viața grupurilor 3 Rovinari și 7 Turceni, care ar fi trebuit să intre în conservare la 1 ianuarie, până în această toamnă.

Radu Miruță consideră că acest demers nu este un câștig pentru Complexul Energetic Oltenia din moment ce compania funcționează cu maximum 4-5 grupuri, din cele 7, la aproximativ jumătate din capacitatea lor.

Radu Miruță se întreabă de ce grupurile de la Rovinari mergeau la capacitate maximă în momentul în care ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vizitat, anul trecut, termocentrala, după care capacitatea lor de producție a fost scăzută.

“De ce merg la jumătate din capacitate în condițiile în care România importă energie?”, întreabă deputatul.

Comment here