Muzicale

Mira – Dragostea din Tei

Mira se alătură artiştilor autohtoni care reinterpretează hituri din muzica pop autohtonă, lansând o versiune proprie a hitului O-Zone „Dragostea din Tei”. Piesa a primit un videoclip cu tentă retro şi filmat pe terenul de baschet.

În ultima perioadă, am văzut o serie de artişti intrând în studioul Retro Pepsi, pentru a cânta variante proprii ale unor piese apreciate din România. Smiley a dat tonul, cu un nou suflu pentru „Adeline” de la Timpuri noi, urmat de Feli, care a regândit track-ul „Amintirile” de la 3 Sud Est. Acum, Mira ne prezintă propria viziune pentru „Dragostea din Tei”, cel mai mare hit O-Zone, care a devenit un fenomen global după viralul YouTube „Numa Numa”.

Dacă originalul, de la începutul anilor 2000, era o piesă zglobie, un pop cu sintetizatoare trăznite şi voci săltăreţe, Mira invocă o sensibilitate neaşteptată în varianta sa. Instrumentalul este discret, o percuţie minimă, plus un bas ce aminteşte de linia melodică a originalului, iar spre final reapare energia care a consacrat single-ul O-Zone, într-o variantă care scoate în evidenţă vocea Mirei.

„Dragostea din Tei” apărea în anul 2003 în Republica Moldova, iar în primăvara anului 2004 în restul Europei. A fost unul dintre cele mai populare single-uri din Europa în acel an şi a ajuns pe locul 1 în Eurochart Hot 100, unde a stat 3 luni, toată vara lui 2004. A cucerit Statele Unite după un video viral al lui Gary Brolsma dansând pe beat-ul piesei, sub titlul de „Numa Numa”.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here