EntertainmentLIFE

Mioara Roman împlinește 79 de ani: «Am sechestru pe tot! Dacă nu era Oana, eram în stradă!»

Mărire şi decădere! O viaţă demnă de un scenariu hollywoodian. Mioara Roman a împlinit vârsta de 79 de ani(pe 19 aprilie), iar recent a discutat cu jurnaliștii la ziua fiicei sale, Oana. A povestit lucruri tulburătoare din intimitatea ei.

Fostei soţii a a lui Petre Roman numai de petrecere nu-i arde, acum, la împlinirea vârstei de 79 de ani. Şi asta pentru că Mioara trăieşte o adevărată dramă. S-a dus vremea când stătea relaxată în locuinţe de lux, în cartierul miliardarilor, Primăverii. Acum, Mioara Roman a ajuns să locuiască într-un bloc modest, situat pe Şoseaua Chitilia. Asta după ce a fost practic aruncată în stradă. Fiica ei, Oana, a fost cea care i-a găsit în ultimul moment un acoperiş decent deasupra capului.

“Nu e în regulă ce s-a întâmplat. Eu am avut casa mea personală pe Calea Victoriei când a ajuns domnul Petre Roman la baricadă şi am moştenit de la mama una, în 2000. Şi nu mai am nimic. Din cauza unui tovarăş care s-a răzbunat pe noi. Mi-a pus sechestru pe tot. Casa moştenită am împărţit-o cu fratele meu şi cu sora mea. Începusem şi noi să facem după Revoluţie, la Sinaia, trei ziduri. Am sechestru pe tot” s-a confesat Mioara Roman cu lacrimi în ochi.

Mioara Roman a avut două case, una situată în cartierul Primăverii şi alta, moştenire de familie, la Sinaia. Amândouă însă au fost trecute sub sechestru din cauza datoriilor uriaşe acumulate.

Familia Roman s-a mutat în vila din Primăverii – iniţial, proprietate a ICRAL – în 1990, atunci când Petre Roman a devenit premier. În 1996, clădirea a intrat în patrimoniul RA-APPS, în urma unei Hotărâri de Guvern. Vestita profesoara de limba arabă a dorit să rămână şi după divorţ în acel imobil. Cheltuielile casei au depăşit-o însă, aşa că Mioara Roman a trebuit să se mute.

În 2015, după şase ani de procese, Mioara Roman s-a mutat din vila de protocol a RA-APPS din cartierul Primăverii, într-un apartament situat într-o zonă bună a Capitalei. Noua locuinţă aparţinea tot RA-APPS-ului. În 2017, chiar înainte de Crăciun, Mioara Roman a primit însă o altă lovitură: a fost executată silit pentru datorii la compania de distribuţie de gaze. În 2011, RA-APPS a pus sechestru şi pe casa din Sinaia a Mioarei Roman. Mioara şi-a vândut vila fratelui său, cu două săptămâni înainte ca Tribunalul Bucureşti să pună sechestru asigurător pe imobil.

Revoluţia din 1989 a schimbat total viaţa familiei Roman. Din păcate, schimbarea nu a fost una în bine.

“Regret ce ni s-a întâmplat după Revoluție. Viaţa noastră s-a schimbat, dar în rău. Eu cred că familia Roman şi-a asumat. Nu ne ferim să spunem, dar noi am făcut Revoluţia. Îmi pare rău că, din păcate, nu s-a ajuns unde trebuia. Asta e viaţa”  a mai spus fosta soție a lui Petre Roman.

După 53 de ani de muncă, vestita profesoară de limbă arabă, a ajuns să trăiască dintr-o pensie de 2000 de lei, care de abia îi ajunge pentru plata chiriei. La începutul acestui an, Mioara Roman a renunţat să mai predea la catedră, din cauza vârstei înaintate.

“Eu am fost ceea ce se numeşte o femie de carieră. Am făcut şi copii mai târzior. Pe Oana am facut-o la 36 de ani. Noi am prins anii ’60, nişte ani buni. Adică flower-power şi tot ce vrei. Umblam în blugi la facultate. Sunt trecută prin prea multe ca să mă mai gândesc că am sau nu am atâţia ani. Nu-mi doresc decât să fiu sănătoasă şi întreagă, totuși, peste un an fac 80. N-am eu probleme cu vârsta, nu am avut niciodată. Vârsta câteodată e pretext şi câteodată este avantaj”, a adăugat Mioara Roman.

Mioara Roman nu a fost doar profesoară de limba arabă. A  lucrat şi la Radio Bucureşti Internaţional, timp de 17 ani, între 1964 şi 1981, ca şefă a secţiei arabă.

“Îmi amintesc de interviurile mele cu preşedintele egiptean Hosni Mubarak, sau cu fostul rege Hussein al Iordaniei. S-a ales praful de ele. Un fost coleg de la radio a şters toată arhiva cu interviurile luate de mine. Eram foarte apreciată pe atunci. Elena Ceauşescu a vrut să fiu translatorul ei, dar mi s-a părut ceva banal atunci. Am refuzat”, şi-a mai amintit Mioara Roman. (click.ro)

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here