Minerit și EnergieStirile Zilei

Ministrul Energiei promite protecție socială pentru mineri. Lider: Bine că s-a trezit din adormire!

Ministerul Energiei a finalizat un memorandum pentru protecţia socială a angajaţilor din minerit, a anunţat ministrul de resort, Virgil Popescu.

”Vreau să dau o veste bună minerilor, astăzi am terminat un memorandum prin care construim un pachet de protecţie socială pentru absolut toţi cei care lucrează în zona de resurse minerale energetice, în zona legată de producţia de energie electrică” a declarat ministrul, miercuri, la un forum pe teme de energie.

„Cel mai important este să vedem ce va cuprinde pachetul social. Sper să fie unul care să rezolve problemele sociale ale angajaților Complexului Energetic Oltenia” spune Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.   

“Bine că s-a trezit din adormire” declară Constantin Crețan, președintele Sindicatului Lignitul Oltenia, după anunțul ministrului Energiei.

În opinia sa, angajații CE Oltenia ar trebui să primească 30-40 de mii de euro plăți compensatorii, în caz de concediere colectivă, la fel ca minerii din Germania sau Polonia.

Nicu Bunoaica susține că memorandumul pentru protecţia socială cuprinde acordarea de venituri de completare minerilor care vor fi disponibilizați în următorii ani. Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 își menține, însă, opinia că cea mai bună protecție socială pentru angajații CEO este reducerea vârstei de pensionare.

Comment here