Sportive

Minifotbal. Peppy Dolce Vita Târgu-Jiu, până în sferturile de finală ale EMF Masters Champions League

Peppy Dolce Vita Târgu-Jiu, prima echipă din istoria de 12 ani a minifotbalului gorjean calificată la o competiție de rang european, a ajuns până în faza sferturilor de finală. S-a întâmplat la Rimini, în Italia, în cadrul jocurilor contând pentru EMF Masters Champions League, competiție rezervată jucătorilor trecuți de vârsta de 40 de ani.

Peppy Dolce Vita Târgu-Jiu a putut participa la Liga Campionilor pentru old boys, jucători trecuți de 40 de ani, după ce a câștigat Campionatul Național de la Severin din luna iulie. Participarea a fost făcută posibilă și cu sprijinul Consiliului Județean Gorj, care a dat undă verde proiectului întocmit de reprezentanții Asociației Club Sportiv Minifotbal Gorj, proiect denumit „Minifotbalul, sportul fără vârstă”.

Din lotul deplasat de Daniel Buleac și Petrișor Gurică în Italia au făcut parte foști fotbaliști cunoscuți din prima ligă, precum Lucian Mălăele, Romeo Rădoi, Aurel Amzucu, Adrian Popescu, Florin Popete sau Dorin Hîrsu, dar și fostul campion european cu naționala României de minifotbal, Claudiu Dumitru.

Gorjenii au început perfect competiția și au învins cu scorul de 9-0 echipa Arsenal Galanta din Slovacia. Victoria a venit și în meciul doi din grupa D, 3-0 cu Vulturii Dej.

Prima fază eliminatorie a scos în calea gorjenilor finalista din 2017 a competiției europene, echipa Meteorplast din Slovenia. Aceștia au avut nume celebre în lot și de tristă amintire pentru suporterii români, Milan Osterc și Mladen Rudonja, de la barajul pentru Campionatul Mondial din 2002 cu Slovenia.

Chiar Milan Osterc a marcat primul gol al întâlnirii după o cursă de 30 de metri și o finalizare cu „sânge rece”. Ion Cănăvoiu a avut șansa egalării dar a lovit bara. Tot slovenii au mai marcat o dată și în repriza a doua și s-au impus cu scorul de 2-0. Experiența superioară la acest nivel a celor de la Meteorplast s-a văzut, echipa din Slovenia fiind la cea de-a treia participare la Liga Campionilor old boys.

Pentru gorjeni rămâne performanța calificării între primele 8 echipe din Europa, dar și mândria titlului național obținut la Severin în acest an. Dacă echipa se va menține unită și va participa la mai multe turnee de pregătire pe viitor, cu siguranță va avea un cuvânt greu de spus la acest gen de competiții europene.

Competiția de la Rimini a fost organizată de Federația Europeană de Minifotbal, EMF, și a fost împărțită pe două categorii.

La EMF Champions League s-a impus o echipă din Ungaria, Airnergy Mad Dogs, la loviturile de la 7 metri cu românii de la Nova Vita Târgu-Mureș, iar la EMF Masters Champions League, rușii de la Moscvich și-au păstrat trofeul european, după o finală cu o altă echipă românească, Mary Tour Magic Iași, decisă tot la penalty-uri.

Rezultate Peppy Dolce Vita Târgu-Jiu la Masters Champions League

Grupa D

9-0 cu Arsenal Galanta (Slovacia)

3-0 cu FC Vulturii Dej

Sferturi de finală

0-2 cu Meteorplast (Slovenia)

Lot Peppy Dolce Vita Târgu-Jiu

Portar: Dorin Hîrsu

Jucători: Marian Erburosu, Lucian Armand Mălăele, Romeo Lucian Rădoi, Ion Cănăvoiu, Aurel Amzucu, Ioan Cătălin Trofin, Ion Aurel Grămescu, Adrian Popescu, Florin Laurențiu Popete, Valentin Ciolacu, Claudiu Dumitru, Petrișor Gurică și Daniel Buleac.

Staff: Daniel Buleac, Petrișor Gurică, Cosmin Iosu și Marius Buleac

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here