Sportive

Minifotbal. ACS Exclusive Târgu-Jiu, prima participare la Supercupa României

Cel mai puternic turneu de minifotbal din țară din ultimii ani, Supercupa României, a avut loc, în weekend-ul recent încheiat, la Oradea. 48 de echipe au fost la start, printre care și ACS Exclusive, campioana locală de la Târgu-Jiu.

Băieții pregătiți de Bogdan Horhoianu au fost repartizați în grupa F a competiției, alături de echipa gazdă, AEK Oradea și de Spartanii Râmnicu-Vâlcea. Primul meci a fost cel mai important, gorjenii reușind să treacă de Spartanii, după executarea loviturilor de la 7 metri, 2-2 în timp regulamentar. Cu două puncte acumulate, gorjenii și-au asigurat prezența în 16-imile competiției încă dinaintea meciului cu AEK. Partida, desfășurată la Baza Tineretului, a fost la discreția gazdelor, care s-au impus cu același scor ca și în meciul cu Spartanii, 5-0.

De pe locul 2 în grupă, ACS Exclusive a primit un adversar extrem de puternic în prima fază eliminatorie, Borussia Hermannstadt Sibiu. Sibienii, cu multiplul campion european cu naționala României, Mircea Popa, în lot, au controlat partida de la Baza AEK și au câștigat cu scorul de 2-0, mergând astfel în optimi. De altfel, Borussia a trecut și de faza optimilor și a cedat în sferturi, după loviturile de la 7 metri, cu eventuala campioană, Nova Vita Târgu-Mureș, 0-0 în timp regulamentar.

Pentru ACS Exclusive, aflată la prima participare la o competiție de o asemenea anvergură, accederea între primele 32 de echipe din țară reprezintă un rezultat onorabil. Cu un lot ceva mai „numeros” la viitoarele turnee, echipa lui Bogdan Horhoianu poate spera, cu siguranță, la prezența într-o fază mai superioară a competiției.

Rezultate, ACS Exclusive Târgu-Jiu, Supercupa României 2021

Grupa F

ACS Exclusive Târgu-Jiu – Spartanii Rm-Vâlcea 2-2 (5-4) după loviturile de la 7 metri.

ACS Exclusive Târgu-Jiu – AEK Oradea 0-5.

16-imi

ACS Exclusive Târgu-Jiu – Borussia Hermannstadt Sibiu 0-2.

Lot jucători ACS Exclusive Târgu-Jiu:

Portar: Constantin Bistreanu.

Jucători: Ciprian Dudău, Dragoș Stănescu, Alexandru Avrămescu, Daniel Cojocaru, Dragoș Dinuțoiu, Claudiu Dumitru, Daniel Sorea și Bogdan Horhoianu.

Staff: Bogdan Horhoianu – antrenor și delegat.

Competiția de la Oradea, prima oficială organizată de Federația de Minifotbal din România după o pauză de aproape 2 ani, a fost câștigată de campioana națională en-titre, Nova Vita Târgu-Mureș. Finala cu AS Glissando Timișoara a fost una electrizantă, mureșenii egalând la ultima fază a meciului și reușind să câștige la loviturile de la 7 metri.

Primele 15 clasate de la Oradea au obținut calificarea la Campionatul Național, competiția „regină” a minifotbalului românesc, ce va avea loc între 1 și 3 iulie la Râmnicu-Vâlcea.

Comment here