Minerit și EnergieStirile Zilei

Minerii și energeticienii amenință cu GREVA GENERALĂ. Marciuc: Ce facem cu Gorjul ăsta?

În cea de-a doua zi de proteste organizate de federațiile din cadrul Complexului Energetic Oltenia pentru deblocarea legii de reducere a vârstei de pensionare, s-a cerut demisia guvernului și s-a amenințat cu greva generală.

Liderii care au luat cuvântul au făcut trimitere și la închiderea termocentralelor pe cărbune până în 2032, prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență.

”Este imposibil să se închidă, știu și ei. Suntem mințiți ca popor, nu vom putea rezista fără CEO” a declarat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Adrian Marciuc, vicepreședintele Federației Univers, i-a întrebat pe parlamentarii de Gorj ce au de gând să facă cu acest județ, din care, conform planurilor anunțate de guvernanții ar urma să dispară mii de locuri de muncă, în următorii ani.  

Eugen Iovan, liderul sindicatului de la Termocentrala Turceni, a cerut guvernului să plece acasă, dacă nu e în stare să rezolve problemele din sistemul energetic național.

Petre Mămăligă, lider sindical la Jilț, i-a acuzat pe guvernanți că-i umilesc mineri și energeticieni prin tergiversarea aplicării legii de reducere a vârstei de pensionare.

Adrian Marciuc le-a spus protestatarilor că este luată în calcul și greva generală pentru a forța guvernul să aplice legea de pensionare anticipată.

Comment here