Minerit și EnergieStirile Zilei

Minerii se tem de ACCIDENTE. Popescu: NU mai suportăm! Să ne închidă definitiv!

Liderul sindical de la Jilț Sud, Ion Popescu, amenință că va intra în greva foamei alături de un alt coleg, luni, la ora 8.00, în fața Complexului Energetic Oltenia.   

Popescu este nemulțumit de modul în care s-a făcut armonizarea salarială, cu cei 70 de lei în medie per salariat, dar și din cauză că nu se fac reparații în minerit, ceea ce duce la accidente de muncă.   

În ceea ce privește banii pentru armonizarea salarială, pe fiecare carieră din cadrul Complexului Oltenia a fost repartizată o sumă, în funcție de numărul de angajați. La Jilț Nord, nu au ajuns banii, pentru că s-au dat multe clase salariale, astfel că administrația ar vrea să ia din sumele rămase la Jilț Sud. Sindicatul Renașterea, condus de Ion Popescu, nu este, însă, de acord.

Un grav accident de muncă a avut loc, miercuri, la Cariera Jilț Sud. Un excavatorist a fost aruncat pe geamul cabinei în care lucra. Totul, după ce un mal de pământ a căzut peste utilajul în care se afla salariatul. Acesta a scăpat cu viață, dar s-a ales cu o mână ruptă.

Sindicalistul Popescu spune că minerii vin la serviciu cu teama de accidente, pentru că, de 10 ani, nu s-au mai făcut reparații.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here