Minerit și EnergieStirile Zilei

Mineri în greva foamei. ”Acești lideri de sindicat de la SMEO se cred un fel de stăpâni”

Nicu Bunoaica, însoțit de alți 10 membri ai Sindicatului Solidaritatea 2013, au intrat, luni, în greva foamei în fața sediului Complexului Energetic Oltenia.

Bunoaica acuză presiuni asupra minerilor care lucrează la Cariera Tismana și pe care a reușit să-i atragă în sindicatul său. Oamenii ar fi suportat, în ultima perioadă, tot felul de șicane din partea reprezentanților administrației.

Bunoaica este de părere că negocierile pentru noul contract colectiv de muncă, la Complexul Energetic Oltenia, țin de zona absurdului atâta timp cât mii de angajați vor părăsi compania în următorii ani, așa cum prevede planul de restructurare aprobat de Comisia Europeană. Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 consideră c-ar trebui să se discute despre protecția socială a celor care vor fi disponibilizați.  

Unul dintre minerii intrați în greva foamei, Marius Popescu, susține că a fost mutat pe alt loc de muncă pentru că a îndrăznit să părăsească SMEO în favoarea sindicatului lui Bunoaica.  

Un alt grevist, Dorinel Enușoiu susține c-ar fi primit amenințări că va fi mutat cu locul de muncă și că-i va fi afectat salariul, după ce a părăsit Sindicatul Mine Energia Oltenia.

”Acești lideri de sindicat de la SMEO se cred un fel de stăpâni, iar noi suntem slugile lor” spune angajatul CEO.  

Comment here