StiriStirile ZileiTârgu-Jiu

Mihai Weber: Claudiu Manda se va bate în PE pentru energia pe cărbune

”Ne-a trecut glonțul pe lângă ureche!” a sintetizat, joi, Mihai Weber situația de la Complexul Energetic Oltenia, unde conducerea a reușit, pe ultima sută de metri, să obțină credit de la bancă pentru plata certificatelor de carbon pe 2018.

CEO a luat un împrumut de 500 de milioane de lei. Liderul PSD Gorj zice, însă, că trebuie găsite alte soluții pentru viitor și purtate discuții la Comisia Europeană.

Mihai Weber susține că asta va fi sarcina lui Claudiu Manda, soțul Olguței Vasilescu, candidatul pe care PSD Gorj îl susține pentru europarlamentare, să se bată pentru energia pe cărbune.

Weber spune că, deocamdată, putem răsufla ușurați. La 30 aprilie, Complexul Energetic Oltenia va avea certificatele de carbon cumpărate. Conform deputatului, situația a fost la limită. Anterior, chiar și fostul premier Victor Ponta declara că există riscul ca, la 1 mai, CEO să rămână fără autorizație de funcționare.

Mihai Weber a mai afirmat că problema contractării creditului de 500 de milioane de lei, pentru achiziționarea certificatelor de carbon, nu putea fi rezolvată fără implicare de la cel mai înalt nivel în stat, inclusiv a premierului Viorica Dăncilă.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here