Minerit și EnergieStirile Zilei

Miercuri, vot în plen pe pensionarea la 52 de ani. Bunoaica: Urmează debarcarea liderilor

După mai bine de 4 luni de proteste în stradă, angajații Complexului Energetic Oltenia așteaptă, miercuri, votul pe proiectul de lege care le-ar permite să se pensioneze anticipat, la 52 de ani.

PSD, USR-PLUS și AUR au susținut proiectul și-n Comisia de Muncă a Camerei Deputaților, dând asigurări că vor vota legea și-n plen. Liberalii au decis că votul va fi liber, fără direcție de la partid, iar deputații de Gorj, Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină, au transmis că vor vota pentru.

Președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, nu acceptă argumente de genul plata contribuțiilor.

Săptămâna trecută, Nicu Bunoaica a purtat discuții cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, pentru a susține proiectul de lege de reducere a vârstei de pensionare. Luni, la discuții cu Orban a fost și senatorul PNL Gorj, Ion Iordache, pe aceeași temă.

“În PNL este o bătălie, sunt două tabere: Cîțu și Orban. Orban le va spune celor care sunt cu el să susțină proiectul” declară Bunoaica.

Nicu Bunoaica susține că, la ora actuală, liderii marilor organizații sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia ar face calcule privind numărul de membri cu care mai rămân, după adoptarea legii de reducere a vârstei de pensionare, lege de care ar beneficia, imediat, circa 4000 de angajați. Le promite ”debarcarea din funcții”.   

Comment here