LIFE

Michelle Obama va fi inclusă în panteonul celor mai reprezentative femei din Statele Unite

Michelle Obama, fosta doamnă a Statelor Unite, va fi inclusă în National Women’s Hall of Fame, alături de alte opt personalităţi feminine, printre care Indra Nooyi, fostă directoare executivă a PepsiCo, jucătoarea de fotbal Mia Hamm şi matematiciana NASA Katherine Johnson, care a decedat anul trecut, informează Reuters.

National Women’s Hall of Fame a anunţat lista personalităţilor promoţiei 2021 care vor fi incluse în cadrul unei ceremonii desfăşurate pe 2 octombrie. Pe listă se mai află scriitoarea Octavia Butler, care a decedat în 2006, Rebecca Halstead, cu o carieră de aproape trei decenii în cadrul forţelor armate, poeta Joy Harjo, artista Judy Chicago şi activista Emily Howland, decedată în 1929, care a învăţat foşti sclavi cum să citească şi să scrie în adăposturile pentru refugiaţi unde a lucrat în timpul Războiului Civil din Statele Unite.

”Michelle Obama s-a remarcat drept una dintre cele mai influente şi reprezentative femei din secolul al XXI-lea. The National Women’s Hall of Fame va celebra includerea în persoană a acestor femei extraordinare cu prilejul ceremoniei sale bianuale de pe 2 octombrie 2021”, anunță organizația.

Potrivit reprezentanţilor săi, National Women’s Hall of Fame, cu sediul în Seneca Falls, New York, este cea mai veche organizaţie din Statele Unite dedicată celebrării realizărilor unor femei americane de excepţie.

Comment here