LIFE

Meta trimite notificări. Abonamentul Facebook şi Instagram fără reclame este de 69,99 de lei

Meta a început să trimită notificări utilizatorilor din UE, inclusiv în România, privind abonamentele cu plată pentru Facebook şi Instagram fără reclame şi date colectate.

Utilizatorii primesc următorul mesaj când intră în aplicaţie: „Ca parte a modificării legislaţiei în regiunea ta, de acum poţi alege să continui să foloseşti gratuit produsele Meta, permiţându-ne să folosim informaţiile tale pentru reclame. Ca alternativă, poţi să te abonezi pentru a folosi fără reclame”

Mai departe ei sunt întrebaţi dacă doresc să se aboneze pentru a beneficia de o feed fără reclame şi fără să aibă datele colectate sau doresc să continue pe vechiul model de publicitate.

Preţul unui abonament pentru România este de 69,99 de lei / lună şi include atât Facebook cât şi Instagram. Iar Meta spune că dacă optezi pentru acest abonament nu vei primi reclame în feed, iar datele tale nu vor fi folosite pentru publicitate.

Uniunea Europeană a impus restricţii Meta, compania mamă a Facebook şi Instagram, cu privire la utilizarea datelor personale. În conformitate cu Regulamentul General privind Protecţia Datelor (GDPR) al UE, Meta trebuie să obţină consimţământul utilizatorilor înainte de a utiliza informaţiile lor personale în scopuri publicitare.

Comment here