LIFE

Messi a egalat recordul lui Pele

Argentinianul Lionel Messi, atacantul clubului FC Barcelona, a egalat, sâmbătă, un record pe care îl deținea marele fotbalist brazilian Pele – cele mai multe goluri marcate pentru o singură echipă.

S-a întâmplat în partida pe care Barcelona a susținut-o pe teren propriu cu Valencia. Meciul s-a încheiat cu un egal, 2-2, un semieșec pentru Barcelona, dar pentru Messi a fost ocazia de a-l egala pe Pele (Edson Arantes do Nascimento), deși a ratat un penalty.

Valencia a deschis scorul în minutul 29 (0-1) și părea că va intra în avantaj la vestiare, dar în prelungirile reprizei Barca a primit un penalty. A executat Messi, slab, însă mingea respinsă de portar i-a revenit lui Alba, acesta i-a repasat argentinianului, care de data aceasta a îndeplinit o formalitate (1-1, min 45+4), scrie Mediafax. Araujo a majorat, apoi, la 7 minute după reluare pentru gazde (2-1, min. 52), însă Barca a fost egalată prin golul lui Gomez (2-2, min. 69) și „liliecii” au dus un punct mare de pe Camp Nou.

Pentru Messi, golul marcat în prima repriză a fost al 643-lea în culorile Barcelonei. Cu această reușită el a egalat recordul de goluri marcate pentru o singură echipă de club, deținut până acum de Pele care a marcat tot atâtea goluri pentru echipa braziliană FC Santos.

Comment here