LIFE

Mercedes produce 10.000 de aparate de respiraţie artificială pentru guvernul Marii Britanii

Mercedes va produce 10.000 de aparate de respiraţie artificială pentru guvernul Marii Britanii, la uzina din Brixworth, în care construieşte motoare de Formula 1, informează motosport.com.

Modelul UCL-Ventura, proiectat de Mercedes-AMG High Performance Powertrain împreună cu University College London, a trecut testele la spitale şi va intra în producţie, guvernul comandând deja 10.000 de unităţi.

„După o comandă a Guvernului Regatului Unit, de până la 10.000 de unităţi, dispozitivele sunt produse cu o rată de până la 1.000 de unităţi pe zi la centrul tehnologic HPP din Brixworth, Northamptonshire. În prezent, 40 de maşini care ar produce, în mod normal, pistoane pentru Formula 1 şi turbocompresoare sunt utilizate pentru producerea dispozitivelor CPAP, iar întreaga uzină din Brixworth a fost reprofilată pentru a satisface această cerere”, se arată într-un comunicat al Mercedes.

Dispozitivul de tip CPAP (presiune pozitivă de aer continuă) nu are nevoie de un ventilator mecanic şi poate fi folosit în afara secţiilor ATI. Mercedes a făcut dispozitivul open-source, astfel că poate fi produs oriunde este posibil. Petronas, sponsor al echipei de Formula 1 Mercedes, îl va realiza în Malaysia.

„Punerea la liber a specificaţiilor de design şi fabricaţie va permite companiilor din întreaga lume să producă aceste dispozitive la viteza şi la scara necesare pentru a susţine răspunsul global la Covid-19”, se mai arată în comunicat.

În Marea Britanie sunt înregistrate peste 55.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi peste 6.100 de decese.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here