LIFE

Melodie din anii ’70, devenită virală pe TikTok

Melodia „Dreams” din 1970, a formaţiei Fleetwood Mac, a devenit virală pe TikTok. Ea a fost folosită de un internaut într-un videoclip vizualizat de 22 de milioane de ori.

Lansată în 1977, „Dreams” a revenit la modă graţie platformei dedicată tinerilor. Reţeau de socializare este cunoscută ca o „maşinărie” de promovare a melodiilor tinerilor artişti şi a pieselor actuale. În ultimele zile, balanda anilor ’70 semnată de Stevie Nicks a devenit populară, după ce a fost folosită într-un videoclip devenit viral. Internautul Doggface208 a făcut skateboarding pe o stradă în timp ce bea suc de merişoare. Videoclipul a adunat 4 milioane de like-uri şi aproape 22 de milioane de vizualizări şi i-a permis melodiei „Dreams” o revenire în topuri.

Melodia, de pe albumul de succes „Rumors”, înregistrase până acum în jur de 490.000 de ascultări. În următoarele zile, această cifră a trecut de peste un milion de ascultări pe zi, adică mai mult de dublu. Ascultările au crescut cu 127% pe Spotify şi cu 221% pe iTunes, potrivit cifrelor site-ului Rolling Stones. Achiziţionările melodiei au crescut de 184%.

Ca urmare a acestui succes, Mick Fleetwood, co-fondator şi baterist al formaţiei, s-a înscris pe TikTok. Rockstarul, în vârstă de 73 de ani, a distribuit primul său videoclip în care reproduce ceea ce a făcut Doggface208. „El avea dreptate. Dreams şi un suc de merişoare se aud altfel”, a scris muzicianul.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here