Stirile ZileiTârgu-Jiu

Medicul Soare cere demisii. „V-ați bătut joc destul!”

Într-o nouă postare pe Facebook, medicul Claudiu Soare acuză de „ură faţă de semeni” şi „incompetenţă” conducerea Spitalului Judeţean din Târgu Jiu, după ce, vineri, s-a arătat indignat de faptul că, „de duminică, unitatea nu va mai asigura examinări ecografice la pacienţii prezentaţi în urgenţă, iar investigaţiile radiologice vor fi efectuate la distanţă”. SJU a comunicat, ulterior, că situaţia se referă doar la ziua de duminică. 

„Domnilor directori, explicați populației județului, aveți curaj, ieșiți in față și spuneţi cum a fost luată decizia ca cei care vin mâine în urgenţă nu au voie la investigații corecte ci trebuie expuși obligatorii la radiații, adică să fie iradiaţi (decizie care nu a fost luată nici în anii 40)? De unde ura această faţă de semenii voştri? Doar ca să vă ascundeți incompetenţa? Fraților, sunteți nebuni? Cine va girează aceste monstruozități, aceasta incompetenţă? Doamna Director Medical, dacă mâine în UPU se prezintă paciente însărcinate, cu patologie acută abdominală, cum pot fi investigate stimată doamnă? Sau dânsele nu au aceste drepturi? Puteți dormi liniștită în letargia binecunoscută? RUŞINE! Toţi copii care se prezintă mâine în UPU cu patologie acută abdominală trebuie iradiaţi sau nu trebuie investigaţi? Care este soluția stimabililor? Dați aceste răspunsuri părinților care suferă alături de copii lor. RUŞINE! Toată patologia acută reno-ureterala de mâine trebuie investigată tomografic? Băi fraților nu aveți limite, nu aveți rusine! Despre patologia acută chirurgicală care necesită investigație ecografică în urgenţă nu mai vorbesc pentru ca mi-am dat seama ca oricum nu vă interesează populația județului. Prin acțiunile și deciziile voastre sunteți niște mercenari la locul de muncă. Singurul lucru corect în aceasta mizerie ar fi un gest de onoare din partea voastră. V-ați bătut joc destul! AJUNGE!” spune Soare.

”Menţionăm că, în cursul zilei 19.11.2023, când la Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală din Spitalul Tudor Vladimirescu va fi gardă de teleradiologie, medicii din Unitatea de Primiri Urgenţe, cu competenţe în ecografie, vor efectua ecografii abdominale pacienţilor care vor necesita această investigaţie. De asemenea, pacienţii vor putea beneficia, dacă va fi nevoie, şi de investigaţii CT, investigaţie imagistică superioară ecografiei. Asigurăm pacienţii de calitatea serviciilor medicale oferite de medicii din Unitatea de Primiri Urgenţe, cât şi de specialiştii în Radiologie şi imagistică medicală”, este comunicatul SJU Târgu-Jiu.

Comment here