Stirile ZileiTârgu-Jiu

Medicul Moisescu: Mă enervează la culme când spun că nu mai au locuri în spitale!

”Eficiența de 90% a vaccinului anti-COVID este încurajatoare și dădătoare de stare de bine și de bucurie” a declarat, la Interviurile Infinit FM, medicul Mihai Moisescu, președintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.  

Grupul farmaceutic Pfizer Inc. a anunţat, luni, că vaccinul său experimental are o eficienţă de peste 90% în prevenirea maladiei COVID-19, conform datelor iniţiale provenite dintr-un studiu amplu de fază 3. Miercuri, Comisia Europeană a anunţat că a încheiat cu companiile farmaceutice Pfizer şi BioNTech un contract pentru achiziţia a 300 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Vestea unui vaccin eficient împotriva coronavirusului a adus speranță în lumea medicală, spune Mihai Moisescu.

Administrarea vaccinului anti-Covid presupune o adevărată provocare logistică. Acesta trebuie păstrat la -70 de grade Celsius, o temperatură mult prea mică pentru mașinile frigorifice existente. Transportul acestuia de la centrele de producție în toată lumea va fi o reală provocare. În plus, se strică la 5 zile de la decongelare.

”Zburăm pe Lună, ne ducem pe Marte și nu putem face niște frigidere?” s-a întrebat Mihai Moisescu.

Șeful medicilor de familie din Gorj a criticat lamentarea permanentă a autorităților privind lipsa locurilor de la Terapie Intensivă.   

Moisescu a lansat și un apel către populație: să nu ascundă simptomele infectării cu noul coronavirus. Medicul a povestit că unul dintre pacienți nu a dorit să dea detalii despre contacți, pe motiv că el nu este turnător.   

Comment here