Sportive

Marin Condescu: Nu vă grăbiți să ne cântați prohodul!

Marin Condescu, principalul creditor al Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, vorbește, într-un interviu pentru ProSport, despre formația care, în urmă cu șapte ani, reprezenta România în cupele europene, iar acum se luptă să se salveze de la retrogradarea în Liga a 3-a.

Domnule Condescu, în urmă cu șapte, opt ani erați în prim-planul fotbalului românesc, atât dumneavoastră cât și Pandurii, iar acum echipa se află cu un picior în Liga a 3-a…

Nu vă grăbiți să ne cântați prohodul! Pandurii se află înainte de startul returului aproape de Liga a 3-a, dar s-ar putea să aveți mari surprize. În două-trei săptămâni suntem aproape să primim o decizie favorabilă în instanță, iar de acolo s-ar putea să primim 4 sau 5 milioane de euro. Banii ăștia provin de la membrii fondatori care au făcut vrute și nevrute cu banii, după ce eu am început să am problemele alea din urmă cu câțiva ani de zile. Am fost și arestat atunci 24 de ore!

Vreți să spuneți că, dacă dumneavoastră nu erați nevoit să faceți un pas în spate, Pandurii nu ajungea în situația de azi?

Sub nicio formă! Nu uitați că în 2013 jucam în cupele europene, Eric marca eurogoluri pentru Pandurii, Fiorentina știe, dar din păcate eu am fost arestat 24 de ore. Nu vreau să discut aici din nou despre acele vremuri, iar apoi am fost nevoit să fac un pas în spate. Este adevărat că în viața echipei a apărut și Narcis Răducan, iar el și-a văzut doar interesul! Nu îl condamn că nu a fost trup și suflet pentru Pandurii, dar și-a pus pe cap o pălărie prea mare pentru el și nici el nu a mai reușit să facă față situației. În plus, echipa a intrat și în niște jocuri politice, iar când intri în așa ceva totul se poate întoarce împotriva ta.

În ce situația ați lăsat, în 2013, Pandurii?

Ce vă spun acum, puteți să verificați. Sunt acte pentru ce vă spun acum. Am lăsat clubul cu zero lei datorie și cu 4-5 milioane de euro în conturi! Banii ăștia au dispărut atunci, s-au dus, nu știu pe ce, dar din fericire i-am găsit tocmai acum. Însă trebuie să așteptăm o hotărâre judecătorească, iar dacă totul este ok, atunci șansele de salvare de la retrogradare vor crește foarte mult. Dacă nu, atunci suntem pregătiți și pentru Liga a 3-a. Asta este viața.

În iarna lui 2013 -2014 ați încercat o colaborare cu Adrian Mititelu la FC Universitatea Craiova, ați fost numit managerul general al echipei, de ce nu ați reușit?

Eu m-am dus cu inima deschisă la Universitatea Craiova, dar la vremea aia Adrian era implicat prea mult emoțional în viața echipei sale, cum este și acum. Din păcate pentru el, începuse războaie pe toate fronturile. Începuse să se certe cu toată lumea, iar nouă ni se închideau ușile în nas peste tot. Eu am încercat să îi ajut, deși poate că mulți nu cred ce spun acum. Din fericire pentru cei de la FCU, Adrian acum s-a deblocat financiar, și-a revenit bine de tot cu banii, și o să vedeți voi unde o să ajungă el cu proiectul ăsta pe care îl are. Adrian este cam ultimul mohican dintre patronii de fotbal care, în urmă cu 10-12 ani, se luptau într-un fotbal puternic în Liga 1. Nu uitați ce echipe erau atunci și ce fotbal se juca în Liga 1.

Dacă tot vorbim de trecut, ați fost acuzat de Gică Popescu că l-ați trădat la alegerile din 2005. Ce voturi avea promise de la dumneavoastră?

Eu nu l-am trădat sub nicio formă pe Gică Popescu. Atunci când el a candidat împotriva lui Mircea Sandu, eu unul nu m-am întâlnit niciodată cu el înainte de alegeri și nu i-am promis absolut nimic. Nu știu de unde a ajuns el la concluzia că eu l-am trădat sau că i-am promis că îl susțin. În primul rând, chiar și cu ajutorul meu, Mircea Sandu era greu de învins pe vremea aia. A, că unii oamenii din staff-ul lui Gică s-au văzut cu oameni de pe la mine, de la Pandurii, este altă mâncare de pește. Dar eu, Marin Condescu, nu i-am promis niciodată, în 2005, lui Gică Popescu că îl votez sau că îi aduc și alte voturi, pentru că nu am discutat niciodată amândoi față în față în perioada aia.

Dar la alegerile din 2014 mergeați cu Gică Popescu?

Aici este cu totul o altă treabă. Mircea Sandu nu mai candida și recunosc că m-am întâlnit cu Gică Popescu, aici recunosc. Eram decis să merg pe mâna lui Gică la alegeri, nu mergeam cu Burleanu, dar, din păcate, Gică Popescu a fost arestat. Apoi, am început să am și eu probleme și filmul dintre noi s-a rupt de tot.

Ce părere aveți de Mircea Sandu și Răzvan Burleanu? Cine este mai bun ca președinte de federație dintre ei?

Mircea Sandu este un foarte bun manager, are experiență mai mare, dar, din păcate, vârsta nu iartă pe nimeni. Nu trebuie să uităm, însă, că România a primit organizarea unor meciuri ale Campionatului European 2020, în mare parte datorită lui Mircea Sandu. Burleanu este unul dintre lupii tineri. Să știți că este deschis la dialog și este dornic să acumuleze experiență de la discuție la discuție. Dar, uns cu toate alifiile, eu îl văd pe Dumitru Dragomir. Nea Mitică a fost dat nabii de tot și să știți că a ajutat multe cluburi și mulți patroni pe vremea lui. Puteți să îi întrebați pe cei de atunci.

De Gigi Becali ce părere aveți? În ce relații mai sunteți?

E cel mai bun partener de afaceri pe care l-am avut vreodată în fotbalul românesc! La Gigi era greu până îi obțineai promisiunea că afacerea se face așa cum doreai tu, iar dacă el îți dădea cuvântul lui, atunci așa era. Lui Gigi i-am și băgat bani mulți în buzunar deoarece i-am dat doar „scule” de jucători. Câți bani a luat pe Chiricheș? Pe Pintilii? Și de pe urma altor jucători pe care noi i-am dat lui s-a ales cu multe.

La final vreau să vă întreb de un jucător drag dumneavoastră, Eric de Oliveira.

Din păcate, Eric nu și-a pus niciodată în folosul fotbalului tot talentul pe care l-a avut. El a tratat fotbalul mai mult ca pe o distracție. În unele cazuri nu a fost deloc serios. Fiorentina chiar pusese ochii pe el după acel eurogol pe care l-a marcat împotriva italienilor. Acum am văzut că Hagi a renunțat la el, dar eu sunt sigur că nu Gică este cel vinovat. Vina este în mare parte la Eric. Însă vreau să vă spun că singurul antrenor care a știut și sunt sigur că știe să lucreze și acum cu Eric este Cristi Pustai. Ascultați la mine să ce vă spun. Pustai știa să îl facă pe Eric să îl asculte și să joace fotbal adevărat.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here