Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Mărculescu CONFIRMĂ: Sorin Boza, numit ILEGAL în Directoratul CE Oltenia

Daniel Burlan este noul preşedinte interimar al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza fiind eliberat, luni, din funcţie. Boza va rămâne membru al Directoratului până la terminarea mandatului, respectiv 11 octombrie 2020. Burlan are mandat pentru două luni.

„Unul dintre motivele revocării din funcția de președinte al Directoratului a venit în urma analizei raportului corpului de control al premierului, cu privire la selecția lui Sorin Boza. Raportul a constatat că această numire nu a fost în conformitate cu prevederile legale, cu Ordonanța nr. 109. Referitor la cel de-al doilea raport, cel al corpului de control al ministrului Energiei, am lăsat dispoziție să fie puse în aplicare măsurile prevăzute în raport” a declarat, luni seară, la un post local de televiziune, Dumitru Mărculescu, președintele Consiliului de Supraveghere al CEO.

Corpul de control, trimis de fostul premier Dăncilă să facă verificări la CE Oltenia, după greva minerilor din ianuarie 2019, a ajuns la concluzia că Sorin Boza a fost numit în Directorat cu încălcarea legii. Procedura de selecție a membrilor Directoratulului CEO a demarat în 2014. Un expert independent a înaintat o listă scurtă de propuneri Comitetului de Nominalizare și Remunerare, din cadrul Consiliului de Supraveghere, care a derulat interviuri cu fiecare dintre candidații propuși. La finalul lunii noiembrie 2014, CNR a decis să fie nominalizați în Directorat cei de pe prima poziție, iar dacă nu se ajunge la semnarea unui contract cu aceștia, să fie nominalizați cei de pe poziția a doua.

Pe lista scurtă erau următorii: Giani Kacic (17 puncte) și Laurențiu Ciobotărică (14 p.) la Divizia Financiară, Aurel Medințu (16 p.) și Alexandru Teleru (15 p.) la Divizia Energie, Daniel Antonie (16 p.) și Klaus Leiders (14p.) la Divizia Minieră, Alexandru Teleru (16 p.) și Ion Petroniu (14 p.) la Divizia Strategie Dezvoltare. CNR nu și-a respectat propria-i hotărâre, iar corpul de control descrie cum selecția nu a fost finalizată până în 2017, timp în care au fost numite interimar în Directorat diverse persoane.

Corpul de control arată în raport cum Klaus Leiders a fost numit directorul Diviziei Miniere abia în 22 august 2016, contractul de mandat fiind încetat după nicio lună, cu acordul părților. În locul lui Leiders a fost numit Sorinel Boza, care a semnat contractul de mandat pe 12 octombrie 2016. Raportul consemnează că numirea s-a făcut cu încălcarea legii, în sensul că Boza nu era pe lista scurtă, “candidatul neîndeplinind un criteriu obligatoriu pentru selecție” .

“Cu toate acestea, fără să se țină cont de neîndeplinirea condiției obligatorii de selecție și fără ca Sorinel Gheorghe Boza să fie inclus pe lista scurtă cu propuneri pentru ocuparea poziției de membru al Directoratului – Divizia Strategie – Dezvoltare, membrii CS au aprobat numirea acestuia în funcție pentru o perioadă de 4 ani”, se arată în raport, unde se menționează că au fost încălcate prevederile legale.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here