Minerit și EnergieStirile Zilei

Marciuc: Am aflat, pe surse, că suntem APROAPE ÎNCHIȘI!

Liderii a trei mari federații din cadrul Complexului Energetic Oltenia solicită întâlnire de urgență cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru clarificări privind planul de restructurare a companiei, trimis la Bruxelles.

Conform unui comunicat de presă, există suspiciunea că directori din Ministerul Energiei, dar și din CE Oltenia, ar face lobby pentru reducerea grupurilor pe cărbune la 3, până în 2025, fiind în pericol 7500 de locuri de muncă.

Vicepreședintele Federației Univers, Adrian Marciuc, spune că suspiciunile au apărut în urma discuțiilor, de la sfârșitul săptămânii trecute, cu parlamentarii de Gorj.

Marciuc le cere parlamentarilor de Gorj să găsească soluții pentru a fi redusă vârsta de pensionare în Complexul Energetic Oltenia și să fie acordate venituri de completare în caz de concedieri.

“Pe surse am aflat că suntem aproape închiși. Reducerea grupurilor la 3 înseamnă închiderea Termocentralei Turceni și a bazinelor Jilț și Motru”, mai spune Marciuc.

Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, declară că circulă informații conform cărora planul de restructurare nu va fi aprobat în forma depusă de Complexul Energetic Oltenia.

”Nu putem accepta să rămânem cu 3 grupuri. Asta înseamnă sfidarea angajaților CEO” declară sindicalistul.

Comment here