Minerit și EnergieStirile Zilei

Manu Tomescu: Suntem pe ultima sută de metri. E nevoie de unitate

Au trecut, marți, de hopul din Comisia de Muncă, dar minerii nu renunță la proteste până când legea de reducere a vârstei de pensionare nu va fi publicată în Monitorul Oficial.

”Politicienii, azi fac coaliție, mâine se ceartă între ei. Noi, în toată încrengătura asta de jocuri politice, suntem la mijloc” spune Manu Tomescu, care lansează un nou apel la colegii din Complexul Energetic Oltenia să participe în număr cât mai mare la protestele din Piața Prefecturii.

”Suntem pe ultima sută de metri. E nevoie de unitate, determinare și atitudine” spune Tomescu.

Tomescu îi critică pe parlamentarii liberali care s-au abținut, marți, la votul de la Comisia de Muncă, invocând impactul bugetar.

Un alt miner aflat în Piața Prefecturii de peste 4 luni, Vasile Tivig, le cere deputaților PNL Gorj să se alăture celor care susțin reducerea vârstei de pensionare.  

Un alt protestatar, Nicolae Mitea, consideră că parlamentarii de Gorj își dau un examen în privința proiectului de lege de reducere a vârstei de pensionare.

”Mi-e rușine să cred că avem parlamentari de Gorj și nu ne apără interesele” comentează Mitea, excavatorist la Cariera Roșia.

Comment here