Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Manu Tomescu: Să nu ne spună că nu pot opri genocidul! Toată Europa se întoarce la cărbune

Manu Tomescu a tunat și fulgerat, joi după-amiază, în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, acuzându-i pe politicieni că se fac că nu înțeleg ce înseamnă Legea nr.197 pentru angajații Complexului Energetic Oltenia dar și că o dau înainte cu închiderea mineritului, deși alte țări din Europa se întorc la cărbune.

Tomescu a reafirmat că aplicarea Legii nr.197/2021 de reducere a vârstei de pensionare, ar bloca, în primul rând, disponibilizările din cadrul companiei de la Târgu-Jiu.  

”Ei reduc la o simplă frază, că vrem să ne pensionăm, ca să minimalizeze impactul aceste legi, efortul nostru, demnitatea noastră. Cerem o viață economică și socială în acest județ” a declarat vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.

Tomescu a acuzat conducere haotică la nivelul Complexului Energetic Oltenia.

”Avem membri în directorat cu mandat pe 4 luni, avem consiliu de supraveghere, conducere dualistă, ca să se aleagă praful de compania asta, ca să nu-i mai tragă nimeni la răspundere!” a declarat sindicalistul adăugând că, dacă și-ar dori, actualul guvern PNL-PSD ar putea salva CEO într-o săptămână.

”Când toată Europa se întoarce la cărbune, i-ați auzit că se abat de la programul de disponibilizări? Dimpotrivă, au făcut ordonanță de urgență prin care și-au asumat închiderea” a mai spus, la microfon, liderul sindical de la Rovinari.

Tomescu a reacționat și la declarațiile fostului secretar de stat din Ministerul Energiei, Doru Vișan, cum că este păcat de forța de muncă foarte calificată, care s-ar pierde din Complexul Energetic Oltenia.

Comment here