Minerit și EnergieStirile Zilei

Manu Tomescu: Minerilor li se pregătește o mare păcăleală

Liderii sindicali din minerit și energie, nemulțumiți după discuțiile de duminică de la Prefectura Gorj, cu ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu.

Reprezentantul guvernului nu le-a oferit soluția mult așteptată: deblocarea legii de reducere a vârstei de pensionare, astfel încât minerii și energeticienii, care au 25 de ani de vechime, să se poată pensiona la 52 de ani. Soluția oferită de Vîlceanu îi defavorizează pe energeticieni, susține Manu Tomescu, vicepreședinte Sindicatului Energia Rovinari.  

La discuția de duminică, Dan Vîlceanu ar fi afirmat că legea de reducere a vârstei de pensionare nu are niciun cusur. Manu Tomescu susține, însă, că guvernanții vor s-o aplice fragmentat.  

Tomescu este de părere că tot ceea ce se întâmplă, acum, prefațează o viitoare închidere a Complexului Energetic Oltenia.

Deputatul Gheorghe Pecingină a inflamat spiritele la Complexul Energetic Oltenia prin declarațiile făcute vineri la Radio Infinit referitoare la ”dobitocii care cer aplicarea legii”, deși este una prost făcută. Manu Tomescu spune că liberalul a greșit prin acel limbaj dur, dar că este important că există un dialog între reprezentanții puterii și liderii sindicali din cadrul CEO.  

Comment here