Minerit și EnergieStirile Zilei

Manu Tomescu: Liderii politici să pună profesioniști la Casa de Pensii Gorj!

Minerii și energeticienii, care vor să iasă la pensie pe noua lege, întâmpină tot felul de probleme.

Conform liderului sindical Manu Tomescu, la Casa de Pensii, oamenilor li se cer adeverințe prin care să demonstreze că au beneficiat de grupa a doua de muncă, deși legea spune că nu mai este necesar.

„Nu știu de ce se întâmplă! Vor să lase oamenii cu pensii de mizerie, să-i lase pe drumuri. În alte județe nu sunt astfel de probleme” declară liderul sindical.

Manu Tomescu le cere liderilor politici de la Gorj să numească profesioniști în fruntea Casei de Pensii Gorj, pentru a evalua cu maximă atenție dosarele celor peste 3000 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia, care urmează să se pensioneze, și nu numai.

Tomescu mai spune spune că minerii și energeticienii întâmpină probleme mari în ceea ce privește intrarea în posesie a documentelor legate de vechimea în muncă, înainte de anii 2001.

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari cere conducerii Complexului Energetic Oltenia să suplimenteze personalul TESA, în subunitățile companiei, pentru a face față afluxului de cereri de pensionare.

Comment here