Minerit și EnergieStirile Zilei

Manu Tomescu: Din ce era să cumpere certificatele, din salariile noastre?

”Oamenii ăștia nu au logică în gândire” spune Manu Tomescu după ce ministrul Energiei, Virgil Popescu, a apostrofat conducerea Complexului Energetic Oltenia pentru faptul că a achiziționat prea târziu certificatele de carbon, la prețuri foarte mari, deși ajutorul de stat a fost aprobat de guvern abia la finalul lunii martie.

Pentru că le-a cumpărat foarte târziu, la prețuri chiar și de 47 de euro bucata, CEO a plătit 315 milioane de euro, cu 74 de milioane de euro mai mult decât ajutorul de stat acordat de guvern , de 241 de milioane de euro.

În altă ordine de idei, minerii și energeticienii care, de aproape 3 luni, protestează pentru reducerea vârstei de pensionare, l-au ironizat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, miercuri, în Piața Prefecturii. Unul dintre protestatari le-a împărțit celorlalți colegi colac și lumânare, sugerând că acestea sunt pachetele sociale promise de Virgil Popescu, săptămâna trecută.

”Când oamenii sunt deja puși pe lista de concediere, el vine și vorbește de un memorandum pentru pachetele sociale!” comentează Manu Tomescu.  

Manu Tomescu crede, până la capăt, că va fi votat în Camera Deputaților proiectul de lege de reducere a vârstei de pensionare.

Tomescu reafirmă că deputatul Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, ar fi influențat de diverse persoane, de aceea nu susține legea de reducere a vârstei de pensionare. Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari dă vina pe deputatul Gheorghe Pecingină, cel care i-a criticat cel mai vehement pe organizatorii protestelor din Piața Prefecturii.

Comment here