Minerit și EnergieStirile Zilei

Manu Tomescu: Decât să murim în cariere, mai bine pe scările Parlamentului!

Sindicalistul Manu Tomescu consideră că este ”genocid social” ceea ce s-a întâmplat, în ultimii 30 de ani, la Complexul Energetic Oltenia.

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari spune că minerii și energeticienii au fost discriminați în ceea ce privește reducerea vârstei de pensionare, unii dintre ei fiind lăsați și fără grupele de muncă. Nu sunt puțini angajații CEO care au decedat din cauza condițiilor grele, a factorilor de risc, a noxelor și nu au mai apucat să se bucure de pensie.

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia au primit asigurări, de la o parte dintre parlamentarii de Gorj, că se vor bate pentru reducerea vârstei de pensionare.

„Avem o mare șansă să ni se facă dreptate după atâta timp” spune Manu Tomescu.

Ca și alți lideri sindicali, Tomescu le cere guvernaților să le ofere protecție socială minerilor și energeticienilor, care vor rămâne fără locuri de muncă în urma procesului de trecere de la energia pe cărbune la cea verde.

“Decât să murim într-o carieră sau termocentrală mai bine murim pe scările Parlamentului. Să nu se joace cu noi!” îi avertizează Manu Tomescu pe guvernanți.

Comment here