Minerit și EnergieStirile Zilei

Manu Tomescu: Datorită acestui hau-hau s-a obținut grupa de muncă

”Datorită acelui hau-hau s-a obținut grupa de muncă” reacționează Manu Tomescu după ce Nelu Roșca i-a acuzat pe liderii protestatarilor din Piața Prefecturii că în ”afară de hau-hau nu a rămas nimic de pe urma lor în mișcarea sindicală”.

Pentru că Roșca și-a însușit legea prin care o parte dintre salariații Complexului Energetic Oltenia a obținut grupă de muncă, putând să iasă mai devreme la pensie, Tomescu spune că, de fapt, actul normativ a fost inițiat de regretatul deputat Severus Militaru și preluat, ulterior, de PSD.  

Tomescu este deranjat de atacurile ”boșilor din federații” și spune că datorită protestelor din Piața Prefecturii aceștia vorbesc, acum, de majorări salariale.

Manu Tomescu amintește că, deși Uniunea Europeană cere renunțarea la energia pe cărbune, în Planul de Tranziție Justă sunt prinse sume și pentru protecția socială a celor afectați.

Deși Nicu Bunoaica și o parte din colegi vor face greva foamei la București. Manu Tomescu anunță că nu se va renunța nici protestele zilnice de la Târgu-Jiu.

Comment here