Minerit și EnergieStirile Zilei

Manu Tomescu: Dacă trece și luna noiembrie, suntem terminați!

Minerii și energeticienii își pun speranțele în parlamentarii de Gorj pentru “a stopa abuzul prin care guvernul ține blocată” legea de reducere a vârstei de pensionare, spune liderul sindical Manu Tomescu.

Conform vicepreședintelui Sindicatului Energia Rovinari, s-au purtat discuții și cu parlamentari din alte județe pentru a face lobby pe lângă guvern.

“Nu e o lege care se referă exclusiv la pensionare. Această lege face bine Complexului Energetic Oltenia, sistemului energetic național. La CEO sunt blocate angajările, nu putem întineri forța de muncă” declară Tomescu.

Manu Tomescu a dat, săptămâna trecută, un ultimatum guvernului să pună în aplicare legea de reducere a vârstei de pensionare până pe data de 15 noiembrie.

“Dacă trece și luna noiembrie suntem terminați! Nu mai avem nicio șansă ca legea să fie aplicată anul acesta” se teme liderul sindical.

Tomescu lansează un  nou apel către liderii celor patru federații sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia să facă tot ceea ce le stă în putință pentru a debloca legea de reducere a vârstei de pensionare.

Comment here